come back and look for me, look for me when i am lost


Lika trassligt som min själ och jag. Med mitt favorit Coldplay-album, en festis med flädersmak och kropp full av drömmar (sådär så det känns ända ut i fingertopparna).

varför

- är det vinter mer än vad det är sommar?
- drabbas jag alltid (läs: a.l.l.t.i.d) av försenade tåg?
- kan jag inte ha mina saker i fred?
- har min rakhyvel försvunnit spårlöst?
- är det så svårt att gråta i duschen?
- har vi plaststolar i skolan?
- känner jag att det borde vara 28h/dygn?
- är jag nervös, klockan 23.12 på en torsdagskväll?

first love

kär kärt kära adj.
förälskad

Något jag genast kom att tänka på var 'åh, jag minns när jag gick i ettan och..", men knappast att det räknades som kärlek så som jag skulle definiera den. Min första kärlek, stora första kärlek, har varit och fortfarande är mannen min. 1572 dagar har vi gängat (räknat fram till idag, såklart) och vi träffades på den numer nedlagda communityn Playahead. I know, of all places.. Men det har funkat för oss och fy17 vad jag är är tacksam. Vi är egentligen varandras motsatser, med olika intressen och olika åsikter om allt mellan himmel och jord - förutom tv. Vi tycker lika vad gäller allt som går på tv, vi gillar särskilt de där reality-serierna där det är mycket skitsnack mellan spoiled bratz, som morrar och klöser på sina rivaler. Och film; det ska vara antingen jag-kissar-på-mig-roligt eller så spännande att man kryper ur skinnet. Sen att jag tycker allt är extra roligt eller extra spännande (så pass att det forsar längs kinderna) så tycker vi till viss grad likadant. Men det finns en sak vi inte tycker om hos varandra: jag - att han gillar matlagningsserier, han - att jag gillar kriminalserier (och då kommer frågan, borde det inte vara tvärtom eller har jag missat något?). Men vi turas om.

"Igår såg du faktiskt på Halv åtta hos mig, och det är CSI ikväll så jag vill se på det nuuu."
"Haha, nej, du har säkert sett avsnittet redan.."
"Men hallååååå, byyyyyt! Det gör inget att jag sett avsnittet.."
"JAHA, så du har sett det?! Då ska vi  v e r k l i g e n  inte se på det."

Ni ser, vi vet hur man kompromissar! Och jag skulle inte byta ut saten mot något annat i världen. Vi har roligt ihop, vi ser på bra och dåliga filmer, bråkar om vad som ska göras till middag, snor varandras täcken i sömnen (eller plastar in kudden så personen inte ska dregla på den (ja, det var jag som kom på det)) och vi vet hur man brottas och gör överrasknings-wet willy. All i need in a man, han är en (läs: min) lyxförpackning.

Coldplay - Christmas Lights


cela, c'est moi

Mina stora svarta ögon såg dagens ljus den 5 januari för snart 22 år sedan, i staden Sarajevo, i landet Bosnien. Under mina första tre babyår var jag fullkomlig bosnisk, svor och talade (förmodligen bättre än i dagsläget trots åldern) på bosniska och var ett riktigt charmtroll. Dagis var inte min grej, tyckte morfar som plockade upp mig efter en halv dag och fick därefter tillbringa all mamma-på-jobbet-tid hos morföräldrarna. Jag var liten och småknubbig, otroligt pratsam och hade jämt något att berätta. Jordgubbar var det bästa jag visste och än idag kommer jag ihåg hur mamma kom hem efter jobbet, jag hade sovit middag, och hon hade köpt en alldeles gigantisk påse (jag var ju baby, den vad enorm!) med jordgubbar som jag satt och åt med mormor på balkongen.

Inte långt efter tog det roliga slut och landet hamnade i krig. Mamma packade ner sig själv, mig och våra saker och shoff! så tågluffades det bort till Turkiet där ett nytt liv med nya spännande saker väntade. Vi tillbringade tre år i Istambul. Mamma jobbade med allt mellan himmel och jord, jag gick på turkiskt dagis och vi var varandras bästa vänner. Någonstans däremellan skildes mina föräldrar på telefon och jag hittade en nya man åt mor min (ingen sa till mig att det var fel att knacka dörr om man var kissnödig, men det är så man hittar män till sina mammor, jag lovar!).

Tre eländiga, kackelacksfyllda, smutsiga, fattiga år senare packade vi med oss en ny pappa och begav oss mot Schweiz. Där hade mors moster parkerat sig och sin familj och vi blev välkomnade med öppna armar. Efter en hel del trubbel och en stor mängd drama på flygplatsen (ooooj, va? hade vi bara tre månades visum? nehee..) flög vi överlyckliga till ett av de vackraste länderna jag skådat i mitt liv. Vi flyttade runt som flyktingar (för det var vi trots allt) runt om i landet under två års tid och fick säkert smaka på landets alla hörn. Till slut landade vi i Bern, Lausanne. Jag fick lära mig franska, jag fick en syster, jag fick barndomskompisar för första gången i mitt liv men när vi fyllt tre vackra, schweiziska år fick vi flytta på oss. Kriget var ju slut, hallå, nu kan ni ju åka hem! Hurra! Men vilket hem? Vilka jobb? Vilka gator? Till vilken lycka?

Så lätt skulle världen inte bli av med oss, inte. För styvpappsen har en bror i Sverige. Jag hade aldrig någonsin hört talas om något Sverige (Suede/Svedska i mitt fall då). Det skulle vara kallt, finnas isbjörnar, massa snö och allt som hette kallt eller vinter eller vitt. Shipshop, packa bilen och åka upp till Schweden! Nu har vi tillbringat 12 år med snö och isbjörnar, jag har fått en syster till så nu har två blitt fem.

Jordbro, Örebro, Nynäshamn, Västerhaninge och här sitter jag nu, i ett rum lika stort som badrummet i vår gamla lägenhet och har blivit vuxen. Studerar, jobbar, volleybollar, har gängat med killen i över 4 år och träffat de finaste människorna i hela världen. 15 lägenheter, 10 skolor och fyra länder senare. Och inte en endaste lugn stund (tack och lov!). Jag må ha missat en hel del andra fått uppleva; farföräldrar, morföräldrar, barndomskompisar och en stadig plats att leva på. Men det svider inte lika mycket när jag tänker på resorna jag gjort, de upplevelser jag fått och platserna jag har fått se.

threes

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU;
1. 11
2. ammé (det uttalas så alltså)
3. nyligen: vodka

THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE;
1. 16/8/06
2. 14/09/10
3. 05/11/10

THREE THINGS YOU’VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES;
1. blivit av med tre skolbördor och känner mig tusen kilo lättare
2. beställt fler söta julklappar
3. surat över ett försenat paket

THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE;
1. en massage så skön att jag aldrig mer får ont i ryggen
2. magic mouse
3. värme. h.a.t.a vintern.

THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES;
1. volleyboll all day long, plz
2. att klia mig
3. dagdrömma

THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION;
1. Paris
2. Kroatien
3. London med hjärtat

THREE FAVORITE DRINKS;
1. thé
2. Iste
3. trocadero

THREE THINGS FOUND IN YOUR PURSE/BAG;
1. pennor i alla möjliga färger
2. roman
3. plånka full med diverse kort

THREE FAVORITE COLORS;
1. svart svart svart svart
2. beige
3. rött

TOP THREE HANGOUTS;
1. södertörns högskola
2. ankan
3. södermalm

TOP THREE PERSONS YOU LOVE SO MUCH;
1. Martin The Man, my man
2. Chris Martin
3. Robert Langdon/

RSS 2.0